• Hoogwaardige koud- en traagschuim
  • Aanbevolen door dierenartsen
  • Gratis verzending vanaf €100

9.4450+ reviews

Helaas stoppen wij per 2025. Profiteer daarom nog t/m 31 december van 15% korting op onze allerlaatste stuks

T/m 31 december 15% korting op onze allerlaatste stuks, op is écht op


Wobbler syndroom

Wat is het Wobbler syndroom bij honden?

Het syndroom van Wobbler kan in principe bij alle hondenrassen optreden maar komt vooral bij grote hondenrassen voor zoals de Deense Dog of de Dobermann Pinscher. Het syndroom van Wobbler houdt in dat de hond een zwakkere verbinding in de nekwervels heeft. Normaal gesproken worden de nekwervels gescheiden door zogenaamde tussenwervels. Deze tussenwervels hebben als functie dat ze schokken opvangen en helpen de wervels op hun plaats te houden. Bij honden met het syndroom van Wobbler werkt dit echter anders. Honden met het syndroom van Wobbler hebben niet zulke sterkte tussenwervels waardoor de wervels op de wervelkolom drukken. Dit veroorzaakt veel pijn bij de hond.

Daarnaast dienen de wervels als bescherming van het ruggenmerg. Door het ruggenmerg loopt namelijk de centrale zenuwbaan. De hersenen geven alle informatie door via de centrale zenuwbaan en ook alle informatie die naar de hersenen van de hond moet, loopt weer terug via de centrale zenuwbaan. Als de wervels het ruggenmerg niet voldoende bescherming bieden, kan dit niet alleen voor veel pijn zorgen maar kan dit ook andere klachten als gevolg hebben.

Wat zijn de symptomen van het Wobbler syndroom bij honden?

Zelf kunt u de diagnose van het syndroom van Wobbler niet stellen maar er is wel een aantal symptomen waaraan u het syndroom van Wobbler kunt herkennen. Als u de volgende kenmerken terugziet bij uw hond, is het verstandig om uw dierenarts te raadplegen. Zeker als u deze symptomen herkent bij een Deense Dog of een Dobermann Pinscher, is de kans groot dat het om het syndroom van Wobbler gaat. Vertel de dierenarts waar u aan denkt en welke symptomen u ziet bij uw hond. De dierenarts heeft er veel baat bij als u uw hond goed observeert en kunt vertellen wat u ziet en denkt dat er mis is bij uw hond.

Het syndroom van Wobbler is te herkennen aan de hand van een aantal symptomen.

1. Een hond met het syndroom van Wobbler zal moeite hebben met het plaatsen van zijn achterpoten. De plaats waar de zenuwen bekneld raken is de plaats waar de spieren van de achterpoten gecoördineerd worden. In het begin zal dit tot uiting komen in moeilijk loopgedrag.

2. De hond kan wijder gaan lopen met zijn achterpoten.

3. In een verder gevorderd stadium zal de hond met zijn of haar tenen gaan slepen om maar niet om te vallen. In het ergste geval kunnen de spieren van de achterpoten totaal verlammen. Het syndroom van Wobbler zorgt er dus voor dat uw hond de coördinatie van zijn of haar achterpoten verliest.

Hoe gaat de behandeling van het Wobbler syndroom bij honden in zijn werk?

Een hond met het Wobbler syndroom kan behandeld worden, al is dit geen eenvoudige opgave. Daarom wordt er eerst vastgesteld of het daadwerkelijk om het syndroom van Wobbler gaat. Dit wordt meestal gedaan door een vloeistof in de zenuwbaan te spuiten die oplicht. Als de zenuwbaan oplicht en er een duidelijke verdunning bij de laatste nekwervels te zien is, dan is er sprake van het syndroom van Wobbler. Het is mogelijk om de hond te opereren. Hierbij zal de operatie de druk op het ruggenmerg moeten verwijderen. Ook zijn er enkele lichtere middelen die voorgeschreven kunnen worden om de zwelling te doen verminderen. Uw hond zal dan weer normaal kunnen lopen, maar vaak blijft u er nog wel iets van terugzien.
 

Hondenkussen bij het Wobbler syndroom?

Het Wobbler syndroom kan uw hond veel pijn bezorgen. Zorg er daarom voor dat uw hond een eigen plek heeft waar hij tot rust kan komen. Aangezien het syndroom pijn aan gewrichten veroorzaakt, hebben honden die leiden aan het syndroom van Wobbler vaak moeite met opstaan. Een goede, praktische oplossing die uitkomst kan bieden, is een zogenaamd orthopedisch hondenkussen. Het MediDog orthopedisch hondenkussen bestaat uit een dubbele laag hoogwaardige koud- en traagschuim die de hond optimale ondersteuning biedt tijdens de rust. Door het lichaamsgewicht in combinatie met de lichaamswarmte zakt de hond licht weg in de traagschuim toplaag. Drukpunten worden weggenomen wat resulteert in een orthopedisch correcte uitlijning van de wervelkolom en optimale ondersteuning aan de gewrichten van de hond. De orthopedische hondenkussens worden aanbevolen door dierenartsen en hebben een zeer lange levensduur. 

Bekijk MediDog hondenkussen

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

Orthopedischhondenkussen.nl 9,4 / 10 - 450 Reviews @ WebwinkelKeur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »